Dag van de scheiding 14 september

VOLWASSEN SCHEIDEN

Als een op de drie stellen gaan scheiden, is dat welbeschouwd niets bijzonders. Zoveel mensen overkomt het.  

Dat is alle reden om scheiden niet te problematiseren, maar aandacht te vragen voor ‘goed scheiden’. Dat kan door volwassen mensen de ruimte te geven om in een professioneel gesprek tot afspraken te komen om op een volwassen manier uit elkaar te gaan. Dat pleit ervoor om te scheiden via mediation.

Het is voor kinderen een schok als ouders gaan scheiden en ouders voelen zich daar vaak schuldig over. Als er minderjarige kinderen zijn is het ouderschapsplan een hoofdthema in de mediation. Het is een belofte van ouders aan hun kinderen: zo gaan wij ons na de scheiding tegenover jullie gedragen.

In Eindhoven ben ik eind 2017 een nieuwe en succesvolle samenwerking aangegaan met de familierecht-advocaten van Claassen Advocaten. Door deze samenwerking krijgen zowel de ouders die gaan scheiden als de kinderen uit deze relatie het allerbeste! Dit krijg ik ook vaak terug van clienten die het hele traject achter de rug hebben.

De mediation wordt gestart met het maken van een ouderschapsplan. Ik praat met ouders over hun scheiding, de communicatie tussen beiden en over de inhoud van het plan. Daarna spreek ik ook met de kinderen en betrek ze in het maken van een ouderschapsplan door middel van het inventariseren van hun wensen. Daarnaast kunnen zij met hun vragen en tips bij mij terecht.

Vervolgens wordt het gesprek voortgezet met een advocaat – mediator die het maken van de zakelijke afspraken begeleidt en die vastlegt in een convenant waar u ook in de toekomst mee vooruit kunt. Een duurzaam contract dus, dat zo gemaakt is dat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Een half jaar na de scheiding nodigen we u nog eens uit om te bespreken hoe het allemaal gaat en of er nog iets moet veranderen aan de gemaakte afspraken en of de zakelijke afspraken zijn uitgevoerd.

Zo ga je op een volwassen manier uit elkaar en je stelt de belangen van de kinderen veilig. Er wordt niets over het hoofd gezien.

Voor meer informatie bent u van harte welkom op 14 SEPTEMBER A.S. - DE DAG VAN DE SCHEIDING