ScheidingsTeam Eindhoven

‘Grootse dingen worden zelden gedaan door één persoon. Ze worden gedaan door een team.’


Wij, Cadencia FamilieMediation en de advocaat-mediators van Claassen Advocaten B.V. te Eindhoven zijn zo’n team. Wij begeleiden ouders en kinderen in een scheidingssituatie. De kracht van onze samenwerking is de combinatie van juridische èn pedagogische kennis en ondersteuning, en dat alles onder één dak! 

 Een scheiding is een grote, ingrijpende gebeurtenis. Er breekt een onzekere tijd aan, waarin veel zaken geregeld moeten worden. Scheidende ouders hebben in het toch al lastige proces van scheiden nog een extra zorg; de kinderen. Wij helpen ouders en kinderen door het scheidingsproces heen.  

 Hoe

Tijdens een eerste gratis kennismakingsgesprek met beide ouders vertellen we over onze aanpak. De meest prangende vragen (zoals bijvoorbeeld ‘hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden?’ en ‘Wie blijft er in het huis wonen?’) worden beantwoord. Over de kosten zijn wij eerlijk en transparant. U ontvangt een begroting van de te verwachten kosten. Voelt dit eerste gesprek goed, dan helpen wij u graag verder. 

Scheidingstraject  

Onze werkzaamheden zijn toegespitst op uw situatie. Echter de ervaring leert dat het traject het meest succesvol is wanneer eerst de gesprekken zijn met mij. Ik besteed tijd aan het opruimen van oude ergernissen, zodat deze u later niet alsnog parten spelen. Ik spreek ook met de kinderen zodat ook zij gehoord en gezien worden. Ook help ik bij het maken van een ouderschapsplan, en beantwoord uw vragen en die van uw kinderen. 

Vervolgens worden de gesprekken voortgezet door mr. Charlotte van Beukering, mr. Sacha Ruijs of mr. Pui Ling, één van de advocaat-mediators van Claassen Advocaten. Zij begeleiden u bij de financiële afwikkeling van uw relatie. Er worden afspraken gemaakt die ervoor zorgen dat ieder van u na de scheiding de draad van het leven weer kan oppakken. Zij dienen, als dit nodig is, ook namens u gezamenlijk de benodigde stukken in bij de Rechtbank om de echtscheiding en uw afspraken te formaliseren. 

Nadat het scheidingsproces is afgerond, nemen wij na verloop van 3 tot 6 maanden nog eens contact met u op. Wij informeren hoe het met u beiden en de kinderen gaat. Uiteraard zijn we benieuwd of de gemaakte afspraken in het ouderschapsplan prettig verlopen. En of de financiële afspraken met betrekking tot het einde van de relatie zijn uitgevoerd. Heeft u dan nog hulp nodig, ook dan staat ons team weer voor u klaar. 

Onze overtuiging

Wij hebben ervaren dat met goede begeleiding op juridisch en pedagogisch vlak een vechtscheiding wordt voorkomen !

Dat vergt uiteraard wat van u. Wij begrijpen dat vanwege de eigen emoties rondom de scheiding het niet altijd makkelijk is om met de andere ouder een goede samenwerking te houden. En toch is dat het beste voor de kinderen. Conflicten tussen de ouders zijn schadelijk voor een kind en vaak zelfs traumatisch. Hoe langer de conflicten aanhouden, hoe heftiger de scheiding is voor de kinderen. 

Doordat ons team samenwerkt op juridisch en pedagogisch vlak ontstaat er een betere omgang tussen ouders, minder kans op nieuwe conflicten, kinderen die zich gezien en gehoord voelen, een snelle juridische afwikkeling en toekomstig bestendige afspraken waar u zich beiden in kunt vinden. 

Een succes

Wij zijn overtuigd van onze aanpak. We hebben ook ervaren dat onze aanpak helpt en bijdraagt aan een gelukkige scheiding. 90% van onze gezamenlijke trajecten heeft geleid tot tevreden klanten. 

Wilt u meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek met ons team. Neem dan contact op of vul het contactformulier in.